Ixia
Tack
Framme
Nää usch nu börjar jag igen. Ser knappt vad jag skriver. Ska gå isäng nu och imorgon fyller jag tjugo. Känns inte som det iaf. Just nu önskar jag bara att jag var hemma.......
Sista dagen
Här är alla som gått Blue Academy. Kommer sakna hela bunten.
Bad
Steek
Lördag
Doktorn har tittat på mina fötter idag och han sa att jag skulle ha benen i högläge, inte äta salt mat och inte gå så mycket. Sedan skulle jag avvakta i en vecka och om det inte hade gått bort då skulle jag komma tillbaka. Vi har den lyxen att det varje dag kommer en läkare till hotellet. Annars har det varit sjukt bra väder idag. Men tyvärr har vi varit inne mesta delen av tiden, vi har lärt oss allt om första hjälpen. Så nu kan jag hjälpa alla sjuka turister. Nu bär det snart acv till Aiga Napa. Det blir spännande.
Hare bra! Ni ska veta att jag saknar er som är hemma jättemycket!!!!!!!
Bilden är tagen av Marielle men jag tror inte hon vet att jag lånat bilden, hoppas det är ok
Insurance
Idag har vi suttit i föreläsningssalen hela dagen och lyssnat på hur olika försäkringar funkar och hur man gör om olyckan är framme. Mina ben har svullnat upp och de ser helt sjuka ut. När jag pratade med en guide som jobbar här på hotellet sa hon att jag nog hade vätskebrist. Men jag tycker ändå att jag druckit mycket men det är tydligen för lite. Jag är så sjukt trött. Alla här är typ trötta hela tiden och ändå vi går och lägger oss typ vid elva eller något och fortfarande är vi trötta. Jaa, nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon blir det lektion hela dagen och på kvällen bär det av till Aiga Napa. Det blir skoj :)
Blue Academy
Här är lite bilder från Cypern. Det är sjukt fint här btw.
Internet är så sjukt segt här att jag inte orkar ladda upp mer bilder. Men här är lite bilder från resan på Cypern iaf. Det är väldigt blåsigt här idag. Nu ska vi snart gå och käka. Tror det blir en sallad ikväll, det har blivit för mycket skräpmat på sistone.
Rhodos
Det ska bli väldigt spännande att åka till Rhodos eftersom jag aldrig varit där tidigare. Så nu är det bara att boka biljetter ;)
Vänner, de bästa man har
Nu har jag packat klart och sagt hejdå till alla. Det känns jättetråkigt att lämna alla fina människor här i Umeå. Men som sagt jag kommer ju hem igen, jag blir inte borta för alltid. Bilder ifrån klaset kommer kanske upp när jag är på Cypern. Har faktiskt inte haft tid att sitta vid datorn, utan jag har spenderat min tid med vänner och familj tiden innan jag åker istället.
Imorgon går flyget 12:50 från Umeå och landar 13:50. Sedan går flyget till Cypern 18:35. SPÄNNANDE!!!!!
Packning
Fika
Igår var jag och klippte och färgade håret efter ett litet missöde, jag försökte färga min utväxt hemma (jag blev gulhårig). Moa kom därefter och mötte upp mig på Rinse sedan fortsatte vi till mig och hängde med Maria och Johan. Trevligt värre!
Jag har fått höra att jag uppdaterar för sällan här på bloggen och att ibland blir det lite tokiga felstavningar. Men jag ska försöka förbättra mig på dessa fronter.
Såhär blev håret iaf. Lite mörkare men jag är helnöjd :)
Tomtebo
Imorgon är det sista dagen för mig på jobbet (är ledig på fredag). Det känns tråkigt. Det kommer att kännas tomt. Jag har trots allt jobbat heltid där i fem månader och lärt känna alla fina människor. Jag kommer att sakna alla som jobbar där. Det är kul att veta att man är välkommen tillbaka när jag kommer hem.
Kanelbullar
Har precis kommit hem från jobbet och när jag kliver in genom dörren möts jag av en doft av nybakade kanelbullar som mamma just bakat. Det måste vara en av det bästa dofterna, jag ska snart smaka en ;)
Idag har jag inte gjort så mycket annat än att jobba och äta godis. Ikväll blir det även ostbricka och det ska bli riktigt gött!! Imorgon blir det också jobb. Då ska även försöka att ta mig iväg till iksu.
Me at the moment
Jobb, jobb, jobb
Den här veckan har jag hoppat in extra med att plocka godis. Nu i påsk så går det otroligt mycket godis! Det är helt galet egentligen. Imorse började jag klockan sex och har nästan plockat godis hela dagen men ändå går det inte att fylla på i samma takt som det säljs. Och då var vi ändå fyra personer. Imorgon ska jag också jobba och då blir det att ställa klockan på fem. Nu känner man sig ganska mör i kroppen och helt slut i huvudet. Blir nog en tidig kväll för mig ikväll.
Tidigt
Nu har jag duschat efter att varit och tränat med madde :D. Vi inledde morgonen med ett indoor walkingpass kl. 7 sedan fortsatte vi till gymmet och körde mage. Jag har aldrig varit och tränat så tidigt på morgonen förut men det gick faktiskt bra att ta sig upp. Men det gick kanske inte lika bra att träna. Det känns att jag har varit förkyld om jag säger så.
Jag börjar jobbet klockan ett idag så nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå. Fast innan jag ska dit ska jag först laga lite lunch.
Brownies
Kakan jag bakade blev sjukt god förresen. Jag glömde att köpa marshmallows men jag tror att den blev lika god ändå. En sak man kan tänka på när man bakar kakan är att skära den i små bitar eftersom att den är väldigt söt. En annan grej man kan försöka göra är att låta kakan vila i ca ett dygn så att den hinner sätta sig, den blir bara ännu godare då men jag vet att det kanske är svårt.
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas
Receptet är lånat från kalasgott
Två veckor kvar!
Idag är det bara två veckor kvar innan jag åker till Cypern. Tiden går så sjukt snabbt. Kursen hålls i Fig tree bay som sägs vara väldigt fint. Här är bilder från hotellet vi ska bo på.
Jag längtar!!!
Gött
Ikväll följde jag med Madde och Christopher på ett indoor walkingpass på Iksu och det var sjukt jobbigt, svetten rann och pulsen var på max men nu efteråt känns det så otroligt skönt.
Annars har jag shoppat lite på nätet idag, eller snarare önskat mig saker i present som sedan mamma betalat. Jag "önskade" mig en hårinpakning (det behövs verkligen! mitt hår är så sjukt torrt), en mineralfoundation och sminkborstar (som jag köpt själv).
Känns braa, nu ska jag............ vette tusan alltså. Kanske ska läsa en bok eller något. Vi får se vad det blir. Imorrn blir iaf jobb, 7-15 tror jag.