Brownies

2012-04-02

 

Kakan jag  bakade blev sjukt god förresen. Jag glömde att köpa marshmallows men jag tror att den blev lika god ändå. En sak man kan tänka på när man bakar kakan är att skära den i små bitar eftersom att den är väldigt söt. En annan grej man kan försöka göra är att låta kakan vila i ca ett dygn så att den hinner sätta sig, den blir bara ännu godare då men jag vet att det kanske är svårt.

Botten

120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas

Receptet är lånat från kalasgott


0 Kommentarer


Design by: Designbloggar



Kommentera inlägget



Namn *
Kom ihåg mig!

Email *

URL/Bloggadress *

Kommentar

Trackback